29 Mart 2010 Pazartesi

Lionheart: Legacy of the Crusader

Tahminen 6 sene önce falan oynadım bu oyunu, çok da hoşuma gitmişti. Son zamanlarda yine oynayasım geldi, iyi ki de gelmiş.

Oyunu anlatmayacağım, bilenler bilir. Ama şunu fark ettim, siz de oyunu yıllar önce, özellikle İngilizcenizin çok da gelişmiş olmadığı lise döneminde falan oynadıysanız tekrar oynamanızı öneririm. Gördüm ki ilk oynayışımda birçok şeyi gözden kaçırmışım, birçok perk'i atlamışım, ve hatta birçok gizli yere gitmemişim.

Yeniden oynamadan önce bir tam çözüm okumanızı öneririm. Hem daha az zaman harcarsınız(zaman değerli), hem de daha çok zevk alırsınız. Tam çözüm cenneti ign'de tam da bu işlik enfes bir tam çözüm var, buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz. Oyunu oynamayı düşünmeyenlerin bile hikaye niyetine okumaları önerilir :)

5 Mart 2010 Cuma

Harici belleği dahiliye çevirmek

Aslında bunu birkaç aydır yapmak istiyordum.
Toshiba marka 640 GB harici bellek, büyük ihtimalle kasasındaki Sata bağlantısı çalışmadığından kullanılamıyordu.
Masaüstü bilgisayarı da artık 40 GB bellekten sıkılmıştı. Artık harekete geçme vakti gelmişti.



Resimde görülen harici belleği açtım, içinden Western Digital 640 GB hard disk çıktı :), aşağıdaki resimde görülenden. Neye niyet neye kısmet demişler :)



Merak edenler için kasasının son durumu da aşağıdaki gibi:


Gerisi normal bir hard diski SATA ile PC'ye bağlamaktan farksız. Güle güle kullanın...

Günün Menüsü

Son birkaç gündür kendime -biraz da teknik- bir hobi edinme isteğim vardı. Bu gayeyle ortaya naçizane bir Facebook uygulaması çıktı.
Basit ama kullanışlı düsturuyla çıktığım yolda arkadaşımın da önerisiyle Günün Menüsü isimli bir uygulama yapmaya karar verdim.
Birkaç günlük çalışmanın ürünü de olsa fena olmadı doğrusu :)

http://apps.facebook.com/gununmenusu adresinden uygulamaya erişebilirsiniz.

Zamanın ötesinden gelen düzen: Hosting bitti ortaklık bozuldu.